Garde Gernadiers

Wat is een infanterie

Wat is een infanterie

De verdediging van ons land bij dreigen is meer dan ooit een belangrijke taak voor Defensie. Hoe veilig we ook denken te leven, dreiging is er altijd. De laatste jaren zijn er met name in het Midden Oosten al genoeg oorlogen geweest en dus is het belangrijk dat Defensie goed draait om ons land en onze vrijheid te verdedigen. Defensie is een grote organisatie met enorm veel verschillende onderdelen. Een van die onderdelen is de infanterie. Wat dit precies is lees je hier in deze blog.

Wat is de infanterie?

De infanterie is een eenheid die ter voet zich kan verplaatsen binnen moeilijke gebieden waar snel militaire inzet voor nodig is. De infanterie wordt in de volksmond ook wel de grondtroepen genoemd. Het is een belangrijk onderdeel van Defensie want niet in elk gebied heb je de luxe dat je met voertuigen kunt verplaatsen.

De infanterie van de Koninklijke Landmacht valt onder de 11 Luchtmobiele Brigade. Deze brigade is in 1992 opgericht en behoort samen met het Korps Commando Troepen (KCT) van de Landmacht en het Korps Mariniers van de Marine tot de elite eenheden van Defensie. De infanteristen van de Koninklijke Landmacht zijn te herkennen aan de rode baret.

Samenwerking met de Luchtmacht

De 11 Luchtmobiele Brigade is een infanterie eenheid die zich overal ter wereld in moeilijke gebieden kan verplaatsen. En dat doen ze niet alleen, ze werken samen met de Koninklijke Luchtmacht. Misschien heb je weleens foto’s gezien van een Chinook helikopter van de Luchtmacht waar militairen in- en uitstapten? Dit is de 11 Luchtmobiele Brigade in samenwerking met de Luchtmacht.

Infanterist worden

Als je infanterist wilt worden zul je geestelijk en fysiek in een top conditie moeten verkeren. De keuringseisen voor een aanstaande infanterist zijn heel hoog. En dat is begrijpelijk want het is een zware baan. Jaarlijks melden enorm veel kandidaten zich aan om gekeurd te worden maar alleen al tijdens de keuring valt gemiddeld meer dan twee derde af.

De opleiding bij de 11 Luchtmobiele Brigade is een hele zware opleiding waar ook de helft van de opleiding het niet red. Maar als je eenmaal die felbegeerde rode baret hebt gehaald mag je enorm trots zijn en ben je van onschatbare waarde voor Defensie.

meer te weten komen

Grenadiers en jagers

Koninklijke Landmacht

geschiedenis