Garde Gernadiers

Garde Grenadiers en jagers

Garde Grenadiers en jagers

De militaire wereld is een hele bijzondere wereld. Veelal blijft deze redelijk gesloten voor de burgermaatschappij uit veiligheid voor de verdediging van ons land. Maar Defensie geeft de laatste jaren steeds meer een inkijkje in de wereld van Defensie. Want, Defensie nijpt met een enorm personeelstekort. Er zijn heel veel verschillende functies binnen Defensie en één van die mooie onderdelen is de Garde Grenadiers en jagers. In deze blog lees je alles over de Garde Grenadiers en jagers.

Wat is de Garde Grenadiers en jagers?

De Garde Grenadiers en jagers zijn een infanterie eenheid van de Koninklijke Landmacht die een onderdeel vormen van de 11 Luchtmobiele Brigade. De Luchtmobiele Brigade is samen met het Korps Commando Troepen een elite eenheid van de Koninklijke Landmacht, gespecialiseerd op (lichte) infanterie.

Maar wat is dan precies infanterie? De infanterie wil zeggen dat de soldaten zich ter voet verplaatsen. Heeft de infanterie dan geen voertuigen? Zeker niet, ze hebben wel voertuigen maar infanterie eenheden moeten in staat zijn om in een zeer snelle tijd overal ter wereld ingezet te kunnen worden. Dat is heel erg belangrijk.

De 11 Luchtmobiele Brigade

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is de 11 Luchtmobiele Brigade een lichte infanterie gevechtseenheid die bestaat uit meerdere onderdelen waarvan de Garde Grenadiers en jagers een belangrijk onderdeel is. De 11 Luchtmobiele Brigade is wereldwijd snel inzetbaar en werkt ook samen met een ander krijgsmachtdeel namelijk de Koninklijke Luchtmacht.

Hoe kom je bij de Garde Grenadiers en jagers?

Allereerst begint het met solliciteren bij Defensie. Wanneer je je sollicitatie hebt ingevuld zul je opgeroepen worden voor een keuring in de Marine kazerne te Amsterdam. Het keuringstraject is pittig. Velen vallen af. Als je militair wilt worden word je namelijk getest en daar bij die uitslagen komt een cluster. Er zijn zes clusters en de 11 Luchtmobiele Brigade is het hoogste cluster.

Het is dan ook erg belangrijk om jezelf goed voor te bereiden op de militaire keuring. Maar ook voor de opleiding is het belangrijk dat je fit bent. Tijdens de afleiding vallen er namelijk nog een hoop af. Maar eenmaal de opleiding gehaald zul je met trots de rode baret dragen.

meer te weten komen

infanterie

Koninklijke Landmacht

geschiedenis